Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Κηφισιά... οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι!



Κοιτάζουμε τα δέντρα και τα φυτά που υπάρχουν γύρω μας και δεν τα προσέχουμε, γιατί έχουν πάψει να έχουν για τον εγκέφαλό μας κάποια ξεχωριστή σημασία. Αν όμως αποφασίσουμε να δούμε πόσες αποχρώσεις του πράσινου υπάρχουν στα φυλλώματα τους, ή πόσα χρώματα διακρίνονται στους κορμούς τους, ή το ξεχωριστό σχήμα των φύλλων του καθενός, ο εγκέφαλός μας θα αρχίσει να παρατηρεί τα φυτά τριγύρω και όλα θα αποκτήσουν και πάλι την μαγεία της παιδικής μας ηλικίας. Τότε, που όλα φάνταζαν παραμυθένια και ενδιαφέροντα και βιώναμε το θαύμα της ζωής.
Αυτό σημαίνει ζωή στο εδώ και τώρα. Να είμαστε παρούσες και παρόντες στο θαύμα της ζωής που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας, και να μην μένουμε αδιάφοροι μπροστά του, παρατηρώντας μόνον τις σκέψεις που κατακλύζουν τον νου μας και μας παρασύρουν σε συναισθήματα αρνητικά. Γιατί είναι μετρημένο πως κάνουμε περίπου 60.000 σκέψεις την ημέρα. Από αυτές, το 95% είναι ίδιες με την προηγούμενη ημέρα και το 80% είναι αρνητικές!
Ζούμε σε ένα όμορφο τόπο που η φύση είναι ακόμα πρωταγωνιστής, στην Όθωνος, Δεληγιάννη, Στροφυλίου... στην Κηφισιά (!) ...και οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...